Regnoverall till hund – varför då?

Idag har vi tråkigt väder här. Ni vet, sådär så själva luften är blöt. Så när Fendi väl var torr och fluffig efter badet tyckte jag att han kunde använda sin nya regnoverall när vi skulle gå ut. Det tyckte inte Fendi.

Innan jag hade hund hade jag lite roligt åt dem som sätter kläder på sina djur, men jag har börjat förstå att det många gånger är av praktiska skäl. Det är exempelvis lite tidsödande att blåsa en genomblöt hund torr (och gör man inte det finns risk för tovor i pälsen) så även jag har införskaffat några hundplagg.

Redan i affären när Fendi skulle prova overallen visade han sitt missnöje. Kvick som en vessla smet han från mej, sprang där mellan hyllorna och fram till en annan kund som tog tag i hans sele och höll honom till jag kom. Pinsamt!

Han förstod såklart inte att han skulle slippa en omgång till med fönen idag om han hade overallen på sig. Han tyckte mest den var konstig, och det var jättekonstigt att gå med den. Han satt blixtstilla innanför dörren och fick lockas ut. Efter två motvilligt genomförda promenader utan att han vare sig gjorde nummer ett eller två ute gick han direkt in i vardagsrummet och både kissade och bajsade där.

Fendi har redan en reflexväst som han fått av min dotters pojkvän, men det är ju jättebra att det finns reflexer även på regnoverallen. Förhoppningsvis kommer han acceptera den så småningom – annars blir det fönen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: