Söndagsvandring på Prins Bertils stig

I förmiddags tittade vi på Vasaloppet på Tv, men efter lunch åkte vi till Grötvik för njuta av det fina söndagsvädret och Fendi fick se ännu en ny strand. Vi parkerade vid Grötviks hamn och gick en del av Prins Bertils stig längs havet till Sandhamn, gick upp bland husen och vände sen tillbaka till Grötvik. Är du på besök i Halmstad rekommenderar jag varmt en vandring på den här stigen som bjuder både på fantastisk naturscenerier och en hel del andra sevärdheter. Bara längs den lilla sträckan vi gick såg vi både Wakeparken i Bastaskärsbrottet, Walter Bengtssons ateljé och Kungastenen med inskriptioner av kungarna Oscar II, Gustaf VI Adolf och Carl XVI Gustaf som alla varit vid det stenbrott som funnits här från mitten på 1800-talet och ungefär hundra år framåt.

Vi passar på att besöka så många stränder som möjligt innan det blir hundförbud. Hundar får inte vara på Halmstad kommuns officiella badplatser mellan 1 maj och 15 september. Däremot får de vara på naturstränderna året om och Sandhamn som skymtar bakom Fendi är en av dem.

Ett svar till “Söndagsvandring på Prins Bertils stig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: