Första sommarlovsdagen – och vi gör vår läxa!

Vaknade klockan 6, gick ut med Fendi, åt frukost och sedan gick vi och la oss igen! Härligt att kunna ta dagen som den kommer! När vi sovit färdigt bestämde vi (jag) oss för att öva på läxan i rallylydnadskursen som vi började på i söndags. Men först sydde jag en väska att ha belöningsgodiset i som matchar min klänning. Idén till modellen fick jag igår när jag pratade med min kollega om vad hon brukar låta sina elever sy i årskurs 4.

Modellen är väldigt enkel och bygger på att man syr fast en halva av en dragkedja i varje ände på ett tyg (använder dragkedja i metervara), sätter på löparen på dragkedjan så att man kan stänga dragkedjan, viker tyget med rätsidan inåt och syr ihop väskan och vränger sedan ut rätsidan genom dragkedjan. Väldigt snabbt förklarat, jag vet, men vi var ju sugna på att gå ut så jag tog inte så många bilder.

Här är väskan klar, bilden något suddig, sorry för det.

Några bilder på själva träningen tog jag inte, men vi övade omvänt lockande och u-sväng för att få in hunden vid sidan.

Sen gick vi en långpromenad och njöt av försommargrönskan.

Igår kom min nya almanacka med posten. I år med Fendi på omslaget, såklart. Eftersom jag jobbar som lärare tycker jag det är praktiskt med en almanacka som följer läsåret och inte kalenderåret så min almanacka börjar med juli månad. Samtidigt med almanackan beställde jag Frixion-pennor i fyra färger – rosa till jobbet, lila till Fendi-aktiviteter, grönt till mina föräldrar (för att komma ihåg deras mediciner och sånt) och blått för fritid. Jag gillar verkligen dessa pennor. De inte bara suddas bort på papper med suddgummit i änden på pennan, utan också strykas bort från tyg med strykjärn. Jag har beställt almanacka från Personlig almanacka flera år i rad, och en sak som jag gillar är att man kan välja att adressbok och lista med bemärkelsedagar förs över från år till år, antalet år någon fyller uppdateras också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: