Promenad med min pälskling

I förmiddags gick vi en promenad, min pälskling Fendi och jag.

Vallmo är ju så fina och Fendi är så gullig. Det borde ju bli en bra bild, men han fick visst luggen i ögonen.

Fler blommor – och ännu mer lugg i ögonen.

Promenaden tog längre tid än vad som var tänkt, dels p.g.a. allt fotograferande, dels p.g.a. att Fendi skulle läsa Dagens nyheter som min svärmor kallar det när han nosar runt. Idag var det inte bara Dagens nyheter, måste ha varit Svenska Dagbladet och Hallandsposten också (i och för sig ganska snabbläst). Jag hade tänkt att Fendi skulle få bada när vi kom hem men …

så här trött var han då.

Så jag passade på att sy gardinerna som jag lovat min mor – gardinkappor av mormors gamla lakan

med virkad spets och monogram. A står för Agnes som min älskade mormor hette. Detta monogram finns på alla hennes kökshanddukar och lakan. Jag förstår inte att man hann med allt handarbete förr, när man hade färre maskiner till hjälp i hushållet.

Och allt är så välgjort, se bara hur hon sytt fast bomullsband (eller bändelband som mormor sa) över den virkade spetsen i kanten som förstärkning. Stygnen är mikroskopiska.

Här har jag provhängt den ena kappan i mitt sovrumsfönster. De gulliga santa paulorna har jag fått som sticklingar av min ena dotter. Precis efter fotograferingen trillade gardinstången ner, kvaddade den ena santa paulan som lämnade fläckar på gardinen. Suck! Nu får jag försöka ta bort fläckarna, testar med tvål och kokhett vatten och jag tror att det löser sig, men man får hålla på ett tag så förmodligen hinner min mor, som är en trogen följare av bloggen, läsa detta innan fläckarna är borta.

Och när gardinen har badat ska Fendi få bada. Någon annan gång ska du få se hur det ser ut (han ser mest ut som en blöt råtta) men nu har jag absolut fotograferat färdigt för idag!

Ett svar till “Promenad med min pälskling”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: